Aguacate e mango para unha nova ensalada
A primavera é unha época de transición. O bo tempo non só convídanos a renovar o noso armario con cores cheas de luz ou tecidos máis lixeiros. A calidez do ambiente, tamén, incítanos para cambiar os pratos de culler por outros máis frescos: as ensaladas.
Non o imos a negar, as ensaladas son a comida estrela da recentemente estreada tempada e ten infinidade de posibilidades; case todos os produtos son aceptados neste prato. Estarás de acordo en que a innovación aquí non ten limites, pero sempre veñen ben novas ideas que che fagan espertar o padal para degustar unha perfecta combinación de sabores.
Visitamos a cociña de Elena Aymerich e topámonos cunha rica e fácil de preparar ensalada de aguacate, mango, pepino e queixo feta. Soa ben, verdade?
Para preparala recomendámosche que che deas unha volta por Carrefour. Alí conseguirás todos os ingredientes para degustar esta saborosa ensalada. Elena comenta no seu blogue que para catro persoas necesitarás: 1 aguacate, ½ mango, 1 pepino, 70g de queixo feta, 3 culleradas de aceite de oliva, 1 cullerada de vinagre balsámico, germinados para decorar e tostas finas ou rebanadas de pan de cristal.
Como poderás imaxinar, a elaboración é ben sinxela. Pelamos a froita e os vexetais propostos e cortámolos en dados. Mesturámolos nun bol, engadimos o queixo feta e decorámola con germinados e as tostas ou o pan de cristal. Unha vez feito isto, só falta que a adereces e póñala na mesa. Gozarás dunha perfecta fusión da cociña mediterránea e grega. Bo proveito!