Sándwich de polo ao pesto
O bo tempo por fin volveu e está vez parece que o fai para quedar. O ceo despexado e o incremento de temperaturas empúxanos a saír de casa para a gozar do noso tempo de lecer en contacto coa natureza. É por iso que hoxe vos traemos un tentempié fácil e saudable para degustar fóra de casa. Toma nota porque sabemos que a receita de Sándwich de polo ao pesto que rescatamos do blog de Chungah: Damn Delicious farache saborear ao máximo os días de picnic.
Estes son os ingredientes que necesitarías:
1 pechuga de polo
¼ cunca de iogur grego
1 baguette
2 cuncas de rúcula
2 tomates
250 gr. de queixo mozzarella
1 cunca de follas de albáfega fresca
3 dentes de allo
3 culleradas de piñóns
1/3 cunca de queixo parmesano relado
1/3 cunca de aceite de oliva
Sal
Pementa negra
Telos? Pois segue estes sinxelos pasos para preparar o teu sándwich:
- Primeiro feixe a pechuga de pito á prancha e córtaa en trocitos.
- Despois prepara o pesto. Para iso, terás que usar unha picadora eléctrica. Pon no recipiente os allos, a albáfega, os piñóns, o queixo parmesano e salpimienta ao gusto. Unha vez que os teñas todos podes poñer o motor en marcha para triturar os ingredientes. Durante este proceso ve engadindo aos poucos o aceite ata conseguir a textura tipo crema.
- Nun bol mestura o pito, o pesto, o iogur grego e salpimienta ao gusto ao gusto.
- Por último, corta a baguette en tres ou catro anacos e ve colocando os tomates cortados en rodajas, a mozzarella, a rúcula e a mestura anterior.
Listo! Xa tes preparado un saboroso tentempié para os días asollados.