Close Previous Next Previous Next Go up Go down Go up Go down Back to top Previous Go back Open menu Sound off Sound on Search Manager Calendar Date Comments Reading time Author Categories Tags Facebook Twitter TikTok Instagram LinkedIn WhatsApp YouTube Phone Play Play Pause Languages Carmila Carmila Realia Carrefour Property Xacobeo 21-22 Locales de ocio Locales de restauración Tiendas Carrefour Newsletter Reseñas Horarios carrefour Horarios restauración Horarios comercios Horarios cine Club de Celi Tarjeta Pass Blog Áreas de descanso Arrancacoches Aseos movilidad reducida Cajeros automáticos Cambiador de pañales Desfibrilador Fotomatón Kit de costura Kit de higiene dental Kit de primeros auxilios Mochila portabebé Objetos perdidos Parada de taxi y bus Parking para bicicletas Parking para motocicletas Parking para patinetes eléctricos Plazas de parking para familias Plazas de parking para personas con movilidad reducida Puntos de recarga de coches eléctricos Sala de lactancia Salas de cine Servicio a domicilio Taquillas Zona de carga de móviles Apps para iPhone y Android Áreas de descanso Área infantil Arranca coches Ascensores Aseos para personas con Movilidad Reducida Aseos Babero deshechable Botiquín Buzón de sugerencias Cabinas de teléfono Cajeros automáticos Cambiador de pañales Cubreparaguas Dispensador de Gel Hidroalcohólico Dispensador de crema hidratante Dispositivo antiatragantamiento Directorios táctiles Escaleras mecánicas Fotomatón Guiado de aparcamiento Inflado de ruedas Kit de Costura Kit de higiene dental Kit de primeros auxilios Lavado de coches Limpia Zapatos Mochila Portabebés Objetos Perdidos Parada de taxi y bus Parking de bicicletas Parking gratuito Parking Motos Parking para patinetes eléctricos Solicitar taxi Plaza de Parking Familiar Plaza de Parking PMR Préstamo de cargadores de móvil Préstamo de silla de paseo Pulsera antipérdida Punto de empaquetado de regalos Punto de Información Quitamanchas Recarga de coches eléctricos Recogida de ropa usada Ropero Sala de lactancia Salas de cine Servicio de envío a domicilio Servicio de bolsa reutilizable Servicio integral de cardioprotección Préstamo de silla de ruedas Fuente de agua Tablets Taquillas Wifi gratuito Zona de carga para móviles

Batch Cooking: cocina mellor e en menos tempo

Co comezo de ano, todos facemos as nosas listas persoais de propósitos para cumprir durante os próximos doce meses. Unha boa idea de obxectivo para conseguir comer mellor e cociñar en menos tempo é iniciarte na técnica do Batch Cooking, cociñar en lotes, ou Meal Prep. Trátase de organizar o teu tempo e os teus recursos para conseguir cociñar a maior parte das comidas de toda unha semana en apenas unhas dúas ou tres horas.

Se es dos que teñen un ritmo de vida moi atarefado e pouco tempo para investir entre os fogóns, súmate a esta corrente e conseguirás optimizar a túa enerxía e tempo, reducindo á vez o desperdicio de comida. E sempre con propostas de receitas saudables, ricas e, o que aínda nos gusta máis, moi rápidas e fáciles. Tanto se comes na casa ou se necesitas levar a comida á oficina ou ao teu centro de traballo, o Meal Prep será o teu mellor aliado.

Hoxe desde o blog de As Cancelas queremos darte as claves para iniciarte no Batch Cooking e que goces máis comendo saudable.

1. Faite con tuppers de calidade

Xa que imos necesitar conservar moitos alimentos para que estean perfectos no momento da semana que elixamos para consumilos, é fundamental contar cos recipientes idóneos para que non se oxiden, nin se alteren as súas propiedades ou se modifiquen os seus sabores.

A nosa recomendación é utilizar envases de materiais saudables como os envases de plástico ou tarros de vidro con tapas herméticas ou as bolsas de silicona con peche de tipo zip. Debemos valorar o tamaño das racións e elixir se queremos conservalo xunto ou de maneira individual, no caso de que, por exemplo, alguén da familia necesite levar a súa porción. Desta maneira, a comida durará perfecta no frigorífico toda a semana e tamén poderás conxelar o que necesites da mellor forma. Ademais, estes envases poden ir directos do conxelador ao microondas sen risco de alterar o alimento nin o seu sabor.

Un exemplo de recipientes de calidade para gardar os teus alimentos son estes sets de Carrefour. No hipermercado podes atopar unha ampla variedade de envases con diferentes formas e capacidades para elixir os que máis se axusten ás túas necesidades.

2. Planifica o teu menú semanal: pensa e logo compra

A principal característica do Batch Cooking é a organización. Resulta clave dedicar un pouco de tempo a planificar o menú semanal e preparar a lista da compra para que non se che esqueza ningún ingrediente nin se che quede nada esquecido ao fondo do frigorífico.

A gran vantaxe que nos ofrece a planificación é que nos garante un equilibrio. Se temos claros os menús con antelación, poderemos repartir os nutrientes que debemos inxerir e fuxiremos do clásico de facernos calquera cousa para saír do paso, algo que moitas veces non resulta demasiado apetecible nin tan saudable como nos gustaría.

Unha vez teñamos a lista da compra feita a medida dos nosos menús, poderemos saír a comprar o que necesitemos. Desta maneira, podemos cociñar os alimentos frescos como o peixe ou as verduras, inmediatamente despois de compralos e non tras uns días na nosa neveira, conseguindo o seu máximo sabor e aproveitando toda a súa calidade.

A idea é elixir un día e dedicar unhas horas para elaborar diferentes receitas para os días seguintes e así reducir traballo e tempo na cociña.

A modo de inspiración deixámosche estes consellos para organizar o teu menú semanal da psicóloga e nutricionista Itziar Digón, que che poden ser de gran utilidade.

  1. 2 cremas de verduras para cociñar e logo conxelar.
  2. 2 guisos de culler para cociñar e conxelar.
  3. 2 tipos de verduras para ter frescas en casa.
  4. 3 tipos de froitas diferentes para ter no noso frutero.
  5. 1 prato de carne: tenreira, ave ou porco.
  6. 2 pratos de peixe: branco ou azul.

Hai moitos planificadores que che axudan a organizar infinidade de receitas e ideas para os teus menús semanais. Deixámosche un par deles que podes atopar en Stradivarius, por se che interesa botarlles unha ollada.

3. A cociñar!

Primeiro, ten a man todos os utensilios de cociña que vaias necesitar, coitelos, táboas de cortar, potas, …

No caso de que non teñas un bo set de coitelos para cortar os diferentes tipos de alimentos, ou che apeteza renovar o teu, recomendámosche estes dous, ambos os dispoñibles no hipermercado Carrefour.

Despois, dálle ao play á túa lista de música favorita de Spotify e empeza a cociñar!

Recomendámosche comezar cortando todas as verduras e facendo os sofritos para os guisos e outros pratos. Mentres tanto, coce os alimentos que requiran dun tempo máis longo para estar no seu punto. Pensa no acompañamento para varias comidas e fai o dobre ou triplo de cantidade.

4. Algunhas receitas de inspiración

Se xa estás preparado para iniciarctee no Bath Cooking pero fáltache inspiración para decidir que pratos preparar, deixámosche a nosa selección de favoritos da canle de Youtube de Carrefour, onde poderedes atopar unha chea de receitas fáciles e deliciosas da man de Fabián León. Esperamos que che gusten tanto como a nós.

Crema de porros, cabaza e azafrán con ricota

Ingredientes:

  • 1 porro
  • AOVE
  • Tomiño ou romeu fresco
  • Sal e pementa
  • 1 bolsa de cabaza conxelada
  • Azafrán
  • Caldo de verduras
  • Ricota fresca

Crema de cenoria e leite de coco

Ingredientes:

  • Media cebola
  • Xenxibre
  • AOVE
  • 7 cenorias
  • 1/2 litro de caldo de polo
  • 1 lata de leite de coco
  • Sal e pementa

Guiso de setas e garabanzos

Ingredientes:

  • 400 gr garavanzos
  • Cogumelos Shitake
  • AOVE
  • 1 cebola picada
  • 3 dentes de allo
  • 1 pemento verde
  • 2 follas de loureiro
  • 2 culleradas de pementón doce
  • 1 cullerada de pementón picante
  • 1 cullerada de comiño moído
  • 200g de tomate natural triturado
  • 1 cullerada de maicena
  • Sal e pementa

Tacos de solombo con mel e rúcula

Ingredientes:

  • Solombo
  • Xenxibre fresco
  • 3 dentes de allo
  • 1 feixe de espárragos verdes
  • 3 culleradas de mel
  • Salsa de soia
  • Corn Flakes

Rodaballo con coliflor e brotes

Ingredientes:

  • 1 lombo de rodaballo
  • 1/2 coliflor
  • 1/2 litro de leite
  • Sal e pementa
  • 1 noz de manteiga
  • Follas de rúcula

Arroz integral con berenxenas teriyaki

Ingredientes:

  • 1 berenxena
  • Arroz integral
  • AOVE
  • 1 allo
  • Xenxibre fresco
  • Sal e pementa
  • Salsa teriyaki
  • Coandro fresco

O Batch Cooking permítenos deixar espazo á nosa imaxinación e crear combinacións que se saen das típicas que sempre temos na nosa mente. Así podemos comer ben e variado sen investir demasiado tempo dentro da cociña cada día. E lembra, canto máis tee organices, menos enerxía e recursos invistes e máis poderás gozar do teu tempo libre.

Simpan nama, email, dan situs web saya pada peramban ini untuk komentar saya berikutnya. Alindo Asosiasi Luminer Indonesia. Comparatif cialis au meilleur prix – Acheter Viagra Avec Ordonnance. cialispascherfr24.com Jul 20 Posted in Uncategorized.