12 receitas sinxelas e sas para triunfar na oficina
A conciliación laboral e a adaptación paulatina aos horarios europeos fan que cada vez máis empresas aposten polas xornadas laborais intensivas. Isto implica que, de luns a venres, o tempo para xantar redúcese a 60 minutos no mellor dos casos, polo que a maioría dos traballadores apostan por saír a tomar algo rápido ou levar a súa propia comida para almorzar na oficina. Pero ser usuario oficial do club do “Tupper Ware” non significa que os teus menús semanais teñan que ser aburridos e insípidos, senón todo o contrario. Ensaladas, cremas, arroces, verduras salteadas… Cada vez hai máis propostas de receitas ricas e saúdables que farán que deixes de botar de menos comer na casa, así que se queres darlle un toque diferente ás túas receitas de oficina, toma nota das nosas favoritas da canle de Youtube de Carrefour.
Ovo poché con verduras salteadas
- 2 ovos
- Salteado de verduras asadas
- Xenxibre
- Salsa de soia
- Raiadura de lima
- 1 chorriño de vinagre
- Aceite de oliva virxe extra
- Sal
- Pementa
Polo marinado con salsa de mostaza e mel
- 1 peituga de polo
- 1 granada
- 1 puñado de picatostes
- Mézclum de leitugas variadas
- 200 gramos de salsa de mostaza e mel
- 50 gramos de noces peladas
- Zumo de 1 limón
- Albahaca
- Pementa
- Sal
Buddah Bowl con aguacate, arroz, ovo e cherrys
- 150 gr de arroz integral cocido
- Tomates cherrys
- 1 aguacate
- 1 bola de mozzarella fresca
- 1 ovo
- Aceite de oliva virxe extra
- Sal
- Pementa
Arroz THAI salteado con cacahuetes, calabacín e gambóns
- 200 gr de arroz thai cocido
- 5 colas de gambón
- 1 calabacín
- Cacahuetes tostados e pelados
- Xenxibre
- 1 dente de allo
- Aceite de oliva virxe extra
Quinoa salteada con verdura ao vapor
- 150 gr de quinoa cocida
- Bolsa de verduras conxeladas ao vapor
- Edamames conxelados ou frescos
- 1 pouco de queixo feta
- Pipas de cabaza
- Albahaca fresca
- Aceite de oliva virxe extra
- Sal
- Pementa
Salmón ao forno con espárragos e cítricos
- 1 lomo de salmón
- 1 feixe de espárragos verdes
- Raiadura de naranxa
- Raiadura de limón
- Aneto fresco
- Cúrcuma
- Aceite de oliva virxe extra
- Sal
- Pementa
Crema de porros, cabaza e azafrán con ricotta
- 1 porro
- 1 bolsa de cabaza conxelada
- Auga ou caldo de verduras suave
- Ricotta fresca
- Tomiño ou romeu fresco
- Hebras de azafrán
- Aceite de oliva virxe extra
- Sal
- Pementa
Terneira teriyaki con cenorias baby e cacahuetes
- 1 filete de terneira
- 1 feixe de cenorias baby
- Ceboletas frescas
- Xenxibre fresco
- Allo
- Cacahuetes
- Salsa teriyaki
- Mel
- Salsa de soia
- Aceite de oliva virxe extra
- Sal
- Pementa
Ensalada de espirais, espinacas, tofu e tomate en rama
- 150 gr de espirais
- 2 tomates en rama
- Tofu
- Espinacas
- Améndoas
- Aceite de oliva virxe extra
- Sal
- Pementa
Salpicón de polbo e coco
- 1 paquete de polbo cocido
- 1 pemento verde
- 1 pemento vermello
- 1 tomate
- 1 ceboleta
- 1 allo sen xerme
- Pirixel fresco
- 1 chorriño de vinagre
- Aceite de coco
- Aceite de oliva virxe extra
- Sal
- Pementa
Garavanzos salteados con lacón e kale
- 1 bote de garavanzos cocidos
- Lacón
- 1/2 ceboleta
- Kale
- Pimentón
- Aceite de oliva virxe extra
- Sal
- Pementa
Ensalada de gambóns, rúcula e fresas
- Gambóns
- Un puñado de fresas
- 100 gr de rúcula
- Sémolas de chía
- Limón
- Vinagre balsámico
- Aceite de oliva virxe extra
- Sal
- Pementa